mandag 23. mars 2009

Den verdensvide moralkodeksen

Det ser ut som det finnes en verdensomspennende moralkodeks(med modifikasjoner). De fleste mennesker har en sammvittighet som reagerer på drap, løgn, utroskap, egoisme, de 7 dødssyndene osv. Og samme kodeksen gjelder på hvilke verdier som er gode som selvoppofrende kjærliget, ta seg av de svake, trofasthet, godhet osv.
Det paradoksale er at til og med ateistiske evolusjonister har den samme moralkodeksen. Når det er "den sterkestes rett til å overleve", burde ikke da den evolusjonistiske moralkodeks være motsatt? Ifølge ateistisk evolusjon burde vi alle hatt instingtet til å kun tenke på oss selv, utnytte alt og alle for å bli den sterkeste som fører rasen videre.

Hvis ikke Gud finnes finnes det heller ingen grunn til at fx voldtekt er galt. Hvis vi bare er resultat av evolusjon burde voldtekt være en bra ting for å tvinge sine egne gener videre og bli den dominerende arten.
Finnes det ingen Gud er det kun opp til en selv å bestemme hva som er rett og galt. Finnes det noen annen forklaring på den absolutte moralkodeksen enn at Gud har skrevet loven i våre hjerter? Bibelen sier at Gud er den transcendente autoriteten som har gitt oss vår samvittighet og er den absolutte autoriteten som står bak den transcendente moralen.
"Nei, slik er den pakten jeg vil slutte med Israels folk i dager som kommer, lyder ordet fra Herren: Jeg vil legge min lov i deres sinn og skrive den i deres hjerte. Jeg vil være deres Gud, og de skal være mitt folk."
Jeremia 31,33
"For når hedninger som ikke har loven, av naturen gjør det den sier, er de sin egen lov, enda de ikke har loven. De viser med dette at lovens krav står skrevet i hjertet deres. Om det vitner også samvittigheten deres, når tankene deres anklager eller forsvarer dem." Romerne 2,14-15

søndag 22. mars 2009

Den forbløffende gravitasjonskraften

Vitenskapen kan bare forklare hvordan gravitasjonskraften virker, men ikke hvordan den skjer. Er det ikke totalt ufattelig å tenke på hvordan sola kan holde Jorden fast i sin bane 150 millioner km unna uten noen forbindelse men bare tomrom imellom?! Eller kan du i din villeste fantasi komme på en forklaring på hvordan Jorden kan holde oss og alt annet nede på bakken uten at vi er festet med noen ting?
Du har kanskje tatt gravitasjonskraften som en selvfølge uten å tenke over den. Men tenk nærmere på dette hvor umulig denne usynlige og udefinerbare kraften som trenger gjennom alt og holder hele universet på plass er! Hvis ikke gravitasjonskraften er en fysisk og empirisk kraft, så må det være en overnaturlig kraft som ikke kan eksistere i et univers som kun er fysisk og materiellt. I tilfelle må det finnes en allestedsnærværende Gud(dommelig kraft) som holder allting oppe!

Og bare tenk hvilken mektig kraft i sentrum av Melkeveien som holder solsystemet vårt ca 28 000 lysår borte i bane uten at vi bare blir slengt ut i evigheten med vår fart rundt galaksen på 220 km/s! (i tillegg til minst 200 millarder andre stjerner og solsystemer opptil ca 50 000 lysår unna). Gravitasjonskraften strekker seg jo mye lenger enn det også(kanskje ubegrenset), det er vel derfor det er så ufattelig store tomrom mellom galaksene og galaksegruppene siden alt vil bli sugd opp av nærmeste galakse.

Hvis du ikke tror på noe åndelig eller guddommelig, hvordan kan du tro på tyngdekraften? Gravitasjonskraften er jo på samme måte en udefinerbar, ikke-materialistisk, usynlig allestedsnærverende kraft som ingen vet hva er.

lørdag 21. mars 2009

Big Bang

“The mystery of the beginning of all things is insoluble by us; and I for one must be content to remain an agnostic”
- Charles Darwin
Har du noen gang tenkt over at fysikken ikke har noe svar på hvor massen og energien til Big Bang skal ha kommet fra? Du har kanskje bare tatt Big Bang som en selvfølge uten å tenke over at det egentlig er en umulig hendelse. Noen fysikere unngår problemet med å si at det er absurd å snakke om hva som forårsaket og var før Big Bang siden det hverken fantes tid eller rom før Big Bang. Men er en eksplosjon mulig uten tid og rom? Andre steder leser man om Big Bang om det bittelille singularitetpunktet som inneholdt all verdens masse og energi som eksploderte. Uten at jeg skjønner hvordan hele verden skulle få plass i et punkt mindre enn dette punktumet. Heller vet ingen hvor dette punktet skulle kommet fra! Utifra vitenskapen og termodynamikkens 1. lov er Big Bang-teorien totalt umulig. Er Big bang-teorien vitenskapelig eller religiøs er et opplagt spørsmål.



Er det ikke bedre å tro på en intelligent og overnaturlig Designer eller Kraft har skapt Kosmos?

"Guds vrede åpenbares fra himmelen over all ugudelighet og urett hos mennesker som holder sannheten nede i urett. For det en kan vite om Gud, ligger åpent foran dem; Gud har selv åpenbart det. Hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, har de fra verdens skapelse av kunnet se og erkjenne av hans gjerninger. Derfor har de ingen unnskyldning." - Rom 1,18-20

fredag 20. mars 2009

Viktigheten av å finne sannheten

Når religionene/livssynene/filisofiene har så mye motsigelser og forskjelllig virkelighetsforståelse og evt. Gud(dom) er det en selvfølge at bare en av dem kan være den sanne. Da gjelder det å finne sannheten og meningen med livet før det er forsent og du enten kastes i helvete, dømmes, tilintetgjøres eller reinkarneres som en pungrotte alt etter hvilken religion/livsyn/virkelighetsforståelse/filisofi/Gud som er den sanne for å si det sånn. :)
Jeg starter bloggen enkelt og greit med denne tankevekkeren for å understreke hvor store konsekvenser det kan få å la seg bedra av løgnen eller være helt likegyldig til Sannheten og meningen med livet.