søndag 22. mars 2009

Den forbløffende gravitasjonskraften

Vitenskapen kan bare forklare hvordan gravitasjonskraften virker, men ikke hvordan den skjer. Er det ikke totalt ufattelig å tenke på hvordan sola kan holde Jorden fast i sin bane 150 millioner km unna uten noen forbindelse men bare tomrom imellom?! Eller kan du i din villeste fantasi komme på en forklaring på hvordan Jorden kan holde oss og alt annet nede på bakken uten at vi er festet med noen ting?
Du har kanskje tatt gravitasjonskraften som en selvfølge uten å tenke over den. Men tenk nærmere på dette hvor umulig denne usynlige og udefinerbare kraften som trenger gjennom alt og holder hele universet på plass er! Hvis ikke gravitasjonskraften er en fysisk og empirisk kraft, så må det være en overnaturlig kraft som ikke kan eksistere i et univers som kun er fysisk og materiellt. I tilfelle må det finnes en allestedsnærværende Gud(dommelig kraft) som holder allting oppe!

Og bare tenk hvilken mektig kraft i sentrum av Melkeveien som holder solsystemet vårt ca 28 000 lysår borte i bane uten at vi bare blir slengt ut i evigheten med vår fart rundt galaksen på 220 km/s! (i tillegg til minst 200 millarder andre stjerner og solsystemer opptil ca 50 000 lysår unna). Gravitasjonskraften strekker seg jo mye lenger enn det også(kanskje ubegrenset), det er vel derfor det er så ufattelig store tomrom mellom galaksene og galaksegruppene siden alt vil bli sugd opp av nærmeste galakse.

Hvis du ikke tror på noe åndelig eller guddommelig, hvordan kan du tro på tyngdekraften? Gravitasjonskraften er jo på samme måte en udefinerbar, ikke-materialistisk, usynlig allestedsnærverende kraft som ingen vet hva er.

2 kommentarer:

Anonym sa...

kanskje fordi vi kan måle den og erfare den hele tiden. i motsetning til en gud som vistnok omgir oss hele tiden men vi ikke kan bevise.

Anonym sa...

Så du tror ikke på radiobølger som gir deg musikk i radioen din? Eeller hva med lys? Det er ingen som vet helt konkret hva det er heller! Det er mye vitenskapen ikke kan svare på (enda), men det betyr ikke at det ikke finnes et svar! Hvorfor må dere religiøse på død og liv henvise til Gud hver gang det oppstår noe dere ikke kan forklare???