onsdag 27. oktober 2010

Massive reaksjoner mot NRK's Trekant

NRK sender snart en sex-serie som har skapt massive reaksjoner utifra forhåndsomtalene. Jeg vil ikke forhåndsdømme serien for mye kun basert på forhåndsomtalene. Men her kommer hvertfall noen synspunkter på sex og Trekant.
På veggen på facebook-protestsiden vår skrives det blant annet:
Vi har satt opp varseltrekant mot Trekant!

"Etter å ha levd et såkalt utsvevende liv kan jeg fortelle at det seksualiserte samfunnet i dag -som liksom skal være så opplysende og sunt- ødela meg fullstendig. Det som NRK nå ønsker å vise, framprovoserer noe i mennesket som ønsker å utforske og leve ut alle sine lyster. Men ingen forteller om konsekvensene. Det florerer av sex og kropp OVERALT. Unge mennesker i dag tror de er unormale hvis de ikke har debutert seksuelt før de er 16, de tror det er unormalt å ikke se porno og de tror det er unormalt å holde seg til èn seksualpartner. Det tok meg lang tid før jeg kjente at jeg var fri fra alt som hadde ødelagt mitt forhold til min egen seksualitet og egen kropp. Jeg takker Jesus for at Han har gjort et mirakel på dette området og at jeg kan leve rent med et rent sinn sammen med mannen min. Jeg blir vred av det NRK nå har planer om. De vet rett og slett ikke hva de gjør! Og dette skal vi betale for....."

Hva om Guds retningslinjer i Bibelen angående sex bare er til det beste for oss? 

Støtt oppropet på facebook og si din mening til NRK!
"...De byttet ut Guds sannhet med løgn og tilba og dyrket det skapte istedenfor Skaperen, han som er velsignet i evighet. Amen. Derfor overga Gud dem til skammelige lidenskaper. Kvinnene deres byttet ut det naturlige samliv med det unaturlige.  På samme måte sluttet mennene å ha naturlig samliv med kvinner og brant i begjær etter hverandre. Menn drev utukt med menn, og de måtte selv ta straffen for sin villfarelse. De brydde seg ikke om å kjenne Gud, derfor overga Gud dem til en sviktende dømmekraft, så de gjør slikt som ikke sømmer seg..." -Rom 1

fredag 15. oktober 2010

Frykter Amerika for Islam?

I Amerika er det rasende debatt om de omstridte moskeplanene på Ground Zero.
- Muslimer drepte oss under 9/11, uttalte O'Reilly
Mange mener det er respektløst for ofrene for terrorangrepet å bygge en moske der, siden muslimer drepte dem. Undersøkelse viser at 60% av amerikanerene er imot. Jeg trodde folk flest i vesten vil legge best mulig til rette for å legge til rette for muslimer, og vise respekt. Men at disse planene er SÅ kontroversielle, viser kanskje at frykten for Islam sitter inne i en stor del av befolkningen. Selv synes jeg det er vanskelig å bli klok på Islam. Jeg har ikke skjønt enda om den sanne Islam, og den riktige tolkningen av skriftene dems står for fred eller krig mot vantro.
Jeg støtter absolutt religionsfrihet, og respekterer muslimer. Men jeg vet ikke hvor mye jeg respekterer Koranen etter utdragene jeg har lest om hellig krig, uten at jeg vet hvordan de skal tolkes riktig heller. Men jeg er glad de aller fleste vestlige muslimer er snille, og tar avstand fra vold. Men jeg har også vært borti muslimer med ekstremistiske holdninger i London.
Et godt spørsmål er om Islam som religion egentlig er så fredelig og uskyldig som vi skal ha det til i vesten?

søndag 10. oktober 2010

Nazistene ville også utrydde homofile

I Beograd var det sammenstøt mot homoparade, og folk kastet bensinbomber mot homofile. Homohatere går til angrep og "Flere tusen demonstranter ropte «Død over homoseksuelle»". Nazistene ville også utrydde homofile.
Homofile i konsentrasjonsleir
Men de fleste av oss kan føle dypt inne i oss, at dette er galt. Og at homofile skal behandles med respekt. Men hvis ikke Gud finnes, hvordan kan vi da si at vi har noe mere rett enn nazistene? For hvis ikke Gud finnes, så finnes heller ikke objektive moralverdier. Da er det bare opp til hver enkelt person, eller samfunn å finne ut hva som er rett og galt for dem. For nazistene kunne det da være en god ting for den ariske rasen å utrydde homofile. Og fra evolusjonistisk synspunkt kan man se på homofili som en svakhet som bør utryddes, siden den ikke reproduserer seg. Men uansett er det absurd å snakke om noe rett og galt i ateistisk evolusjonistisk perspektiv.
At vi allikavel føler det er objektivt galt å drepe og undertrykke homofile, beviser at det finnes objektive moralverdier. Og objektive moralverdier forutsetter at det finnes en Gud som har satt standarden. På samme måte som Norges lover ikke har noen autoritet uten myndigheter som har satt dem. Vår oppfatning av rett og galt, og samvittigheten som anklager oss, vet ikke jeg noen annen forklaring på enn den som står i Bibelen. At Gud har skrevet loven sin ned i hjertene våre!

Er Gud virkelig så sjekk hans budskap til deg!

lørdag 2. oktober 2010

Jesu modell for et godt lederskap

Dagfinn Høybråten får kritikk for usunn lederstil. For mere om denne saken, sjekk kommentaren til en venn i KrF. Jeg har ikke satt meg nok inne denne saken til å uttale meg, derfor vil jeg heller vise hva som er en god leder. Den som vil bli en god, respektert leder burde følge Jesu tips og forbilde om godt lederskap. Tenk å ha en sånn leder, som bryr seg:
Men Jesus kalte dem til seg og sa: «Dere vet at de som blir regnet som fyrster over folkene, undertrykker dem, og stormennene deres styrer med hard hånd. Men slik er det ikke blant dere. Den som vil bli stor blant dere, skal være deres tjener, og den som vil være først blant dere, skal være alles slave. For heller ikke Menneskesønnen er kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange.» Mark 10,42-44
Jesus tok også på seg den nedverdigende oppgaven å vaske disiplenes føtter. 

Mere om tjenende lederstil her etter bibelsk modell.
Ha samme sinnelag og samme kjærlighet, vær ett i sjel og sinn.  Gjør ikke noe av selvhevdelse og tom ærgjerrighet, men vær ydmyke og sett de andre høyere enn dere selv. Tenk ikke bare på deres eget beste, men også på de andres.  Vis samme sinnelag som Kristus Jesus! Fil 2,2-5

fredag 1. oktober 2010

Voldtekt: ikke galt i ateistisk perspektiv

Media melder jevnlig om overgrep og voldtekt.  Voldtekter og overgrep blir jo sett på som noe av de mest motbydelige og værste man kan gjøre mot mennesker. Men her skal jeg vise hvordan det kan rettferdigjøres i et ateistisk evolusjonistisk verdenssyn, og hvilke konsekvenser det har å forkaste Gud. Ikke missforstå!, jeg vet at ingen ateister(hvis ikke du er sosialdarwinist) mener dette her. Dette er bare et mulig syn på evolusjonsmoral, som jeg godt vet at ateister er fullstendig imot. Men som du ser etterpå, så er det nettopp det som er poenget. 

  I et ateistisk og evolusjonistisk perspektiv er det ikke noe som er objektivt galt med voldtekt! Dette kan jo være en naturlig prossess i evolusjon, som stadig skjer i dyreriket. Hvorfor er det da galt for oss mennesker? Hvis det er "den sterkestes rett til å overleve" trenger man ikke ta hensyn til noen andre. At det påfører lidelse på offeret kan jo rettferdigjøres med at det kan være en nytelse for voldtektsmannen, og at han får tvingt genene sine videre. Får man ikke sex frivillig av noen, prøver vel evolusjons-instinktet å få deg til å voldta! Les mer på wikipedia.

Dette er en stor utfordring for ateister, for de kan ikke redegjøre for hvorfor voldtekt er galt. For hvis ikke Gud finnes, da kan det heller ikke finnes objektive moralverdier. Noe som impliserer at det bare er opp til oss selv å finne ut hva som er rett og galt. Da er det bare å følge lystene, begjæret og følelsene, ingen har rett til å si du tar feil. For hvilken myndighet har de til å dømme om rett og galt?

Men vi kan jo alle kjenne dypt inne i oss at det faktisk finnes objektive moralverdier, men dette forutsetter at det finnes en autoritet som har satt dem. Vi vet jo alle at voldtekt er fullstendig galt, ondt og motbydelig. Men dette gir bare mening hvis det stemmer som Bibelen sier, at Gud har skrevet loven ned i hjertene våre! Akkurat som Norges lover forutsetter at det finnes en myndighet som har satt dem.
Ateister kan argumentere om at voldtekt er galt fordi Norges lover fordømmer det. Men dette blir sirkelargumentasjon, siden Norges lover er bygget på de objektive moralverdiene og den kristne arven. Og er man dyktig nok kan man gjøre mye galt uten å bli tatt, eller dra et sted uten kontrollerende myndigheter.

Takk Gud at vi har et samfunn med lover bygget på kristne verdier som straffer voldtekt! "Styresmakten er en Guds tjener, til beste for deg. Men gjør du det onde, har du grunn til å være redd. For styresmakten bærer ikke sverd uten grunn, men er Guds tjener som skal fullbyrde hans straff over den som gjør det onde." -Rom 13. 
"For når hedninger som ikke har loven, av naturen gjør det den sier, er de sin egen lov, enda de ikke har loven. De viser med dette at lovens krav står skrevet i hjertet deres. Om det vitner også samvittigheten deres, når tankene deres anklager eller forsvarer dem." -Rom 3
C.S. Lewis satte opp moralargumentet sånn her:
1.) If God does not exist, objective moral values and duties do not exist.
2.) Objective moral values & duties do exist.
3.) Therefore, God exists.

Kanskje det ikke er så dumt å tro på Gud allikavel? Vil du vite mere om moralargumentet for Gud, da anbefaler jeg William Lane Craig's podcast om det. Ligger ca midt på siden her.

Hva Koranen sier om hellig krig

VG skriver idag om et misslykket terrorangrep, og terroristen. Islam er som vanlig innblandet: 
Et motiv for Shahzad ser ut til å være at han mener jøder og kristne må akseptere islam.
- Hvis ikke er man dømt til helvete, sier han.
Mange hevder at Islam kun er en fredelig religion som ønsker fred med alle troende. Ikke vet jeg om de er islamistene eller de snille muslimene som praktiserer den sanne Islam, eller hvem har rett forståelse av Koranen. Jeg kjenner hvertfall en evangelist i London som debatterer med muslimer på Speakers Corner, og som heller ikke er redd for å kritisere Islam(for inkonsistens, kvinneundertrykkelse, "hellig krig" osv.). Han har hvertfall fått mange dødstrusler av muslimer, og en gang ble han banket opp bevisstløs av dem. Da ble det ramaskrik i mediene, så derfor har de kanskje ikke tørt å drepe han enda. Så virker som muslimer så nær som i London har ganske skremmende holdninger.
Answering-islam viser til 164 uttalelser i Koranen om "hellig krig". Dette står helt i kontrast med Bibelen om å elske alle mennesker, til og med sine fiender! Her er hvertfall noen få av alle skriftstedene om hellig krig.

Then, when the sacred months have passed, slay the idolaters wherever ye find them, and take them (captive), and besiege them, and prepare for them each ambush. But if they repent and establish worship and pay the poor-due, then leave their way free.... (9:5)
2:216 Fighting is prescribed for you, and ye dislike it. But it is possible that ye dislike a thing which is good for you, and that ye love a thing which is bad for you. But Allah knoweth, and ye know not.
O Prophet! Strive against the disbelievers and the hypocrites! Be harsh with them. Their ultimate abode is hell, a hapless journey’s end. (9:73)
Fight against such of those who have been given the Scripture as believe not in Allah nor the Last Day, and forbid not that which Allah hath forbidden by His messenger, and follow not the religion of truth, until they pay the tribute readily, being brought low. (9,29)
Bukhari:V4B52N311 "Allah's Apostle said, 'There is no migration after the Conquest of Mecca, but only Jihad. When you are called by the Muslim ruler for Jihad fighting, you should go forth immediately, responding to the call.'"
Mere informasjon på denne siden.

Bombealarm på Orlyflyplassen, Paris
Selv har jeg opplevd den hysteriske terrorfrykten på Orly flyplassen i Paris. Når vi ventet på å sjekke inn dukket det opp mange tungt bevæpnede militære og Politi. Så evakuerte de terminalen, for å så å sprenge en forlatt bag. Det var falsk alarm bare pga en forlatt bag!

Her er spennende reportasje om terrorforsøket. Litt av en jobb av modige menn med å uskadeligjøre den!