torsdag 29. april 2010

Jesus - Gud eller bare et menneske?

Jesus er den eneste religiøse lederen som har påstått at han er Gud og overbevist en stor del av verden at han er det. Eventuelt andre som har prøvd å utgi seg for å være Gud har misslyktes så fullstendig at ingen har hørt om de en gang. Ingen annen kjent religiøs leder enn Jesus har gjort store tegn og undere for å bevise sin guddommelige autoritet.

Hvis Jesus bare var et menneske uten overnaturlige evner; Hva i all verden skulle han gjort for å overbevise verden om at han virkelig var Gud og hadde all makt over himmel og jord?

Tenk på miraklene Jesus gjorde. Han gikk f.eks. på vannet, stilte en storm, gjorde vann til vin, vekket opp døde, mettet over 9000 med bare noen få fisk og brød, helbredet sykdommer og plager til kanskje tusenvis av folk, og for ikke snakke om å dø, stå opp og fly opp til himmelen. Alt dette gjorde Han med masse øyenvitner.

Men kansje Jesus greide å overtale masse mennesker til å tro at han gjorde alt dette uten bevis? Folk som påstår at de er Gud blir jo bare sendt til mental behandling, siden ingen vil tro dem.

Budskapet om Jesus spredte seg som ild i tørt gress over hele verden.
Mange av de han kjente personlig ble forfulgt og ofret livet som martyrer, fordi de var fullstendig overbevist om at Han var Gud

Er dette sant kan vi få evig liv ved å følge Jesus, siden Han har tatt på seg alle våre synder, sykdommer og smerter. Vi trenger ikke lenger å bære det selv hvis vi bare overgir det til Jesus Kristus, og lar han redde oss!

Bilderedigering: Halvor Hammersbøen

fredag 23. april 2010

Rasisme - Hva er løsningen?


Gjesteskribent: Jonas Kr. Nøland. Jonas er en god venn som studerer energi og miljø på NTNU og apologetikkurs-fjernstudium på AiG.

Rasisme er et veldig vanlig problem i dagens samfunn. Hvis du har et falskt verdensbilde til å tolke det du ser i verden, kan du fort ende opp med en filosofi som fører til feilaktig tenkning. En av disse er darwinistisk evolusjon. Den var og fortsatt er en rasistisk filosofi. Den forkynner at forskjellige ”raser” utviklet seg fra apelignende vesener. Derfor vil noen ”raser” av mennesker være mer lik de apelignende forfedrene enn andre, ved at de utviklet seg på forskjellige tider. Selvfølgelig var det rasisme før Darwin, men det vil aldri fornekte sannheten om at darwinismen faktisk tente et stort bål med rasistisk tenkning. I undertittelen til ”Artenes opprinnelse” finner vi ”Bevaringen av de gunstigste raser i deres strev for å overleve”. En ledende evolusjonist, Stephen Jay Gould, slår fast, ”Biologiske argumenter for rasisme var nok kjent før 1859, men de økte betraktelig etter som folk begynte å akseptere evolusjonsteorien”. På grunn av molekyler-til-menneske evolusjon, så behandlet mange mennesker på Darwin’s tid, innfødte mennesker som ikke annet enn dyr. Det er trist at slike holdninger til og med eksisterer i dag.

Alle mennesker er i dag klassifisert som Homo sapiens sapiens. Vitenskapen har klargjort at det eksisterer kun en ”rase” av mennesker hvis vi ser på det biologiske. Når vi snakker om forskjellige ”raser”, så refererer vi ofte til store, synlige ulikheter mellom ulike grupper av mennesker, slik som hudfarge og øyeform. Faktisk så omfatter disse såkalte ”rase” karakteristikkene kun 0,012 prosent av menneskelig biologisk variasjon. De genetiske forskjellene mellom to mennesker i dag, vil være omtrent 0,2 prosent, også når de kommer fra samme ”rase”. Når vi snakker om forskjeller i hudfarge, så er det hovedsakelig ett pigment, melanin, som produserer disse effektene. I genetikk vil mange alleler eller variasjoner, kontrollere typen og mengden med melanin som er produsert. Når vi ser på variasjonene av hudfarge, så er det ingen ny genetisk informasjon tilført, bare en ny kombinasjon av allerede eksisterende gener.

Ved å begynne med 1. Mosebok i Bibelen, finner vi ut at alle mennesker er likeverdige. Til og med sekulære vitenskapsmenn begynner nå å påstå det samme; det er bare ”ett blod” og en ”rase”, den menneskelige rase. Vi ser at løsningen på rasisme er plutselig veldig enkel, og den er fundert på Bibelen alene. Alle mennesker er like verdifulle framfor Gud fordi alle mennesker er etterkommere etter Adam og Eva. Den Bibelske historien forteller oss at forskjellige folkegrupper oppstod som et resultat av at Gud gav forskjellige språk under tiden ved Babels tårn. Dette ville ha fått ulike grupper av mennesker til å bevege seg i ulike retninger, og for deretter å utvikle de forskjellige folkegruppene vi har i dag. De hundre familiene som eksisterte på denne tiden vil også legge grunnlaget for de hundre forskjellige språkfamiliene vi finner i dag. Det vil også legge grunnlaget for alle pyramidene som ble dannet, ettersom de hentet ideer fra der de kom fra når nye samfunn ble laget.

Dersom hvert samfunn hadde akseptert verdens historie i henhold til Bibelen og bygger sin tenkning på Guds ord, da vil rasisme plutselig bli helt borte. Men fordi vi lever i en verden hvor majoriteten av mennesker fornekter Bibelen, så vil aldri problemet bli løst. Første Mosebok forteller oss også om opphavet til synd. Alle mennesker har dette problemet og derfor trenger alle Jesus Kristus som vår stedfortreder. Dersom alle aksepterte Hans gave, så ville det ikke eksistert rasisme.