onsdag 20. mai 2009

Ida - missing link?

Og dette skal liksom være halvt menneske eller tidlig apestadie i menneskets evolusjonsrekke?!, er det ikke bare en utryddet Lemur-liknende art?
Likhetene med menneske det snakkes om er "tomlene stemmer, hælen er slik den skal være, knoklene rundt øyehulen er klar tale: Dette er en av våre slektninger!"(fra forskning.no). Jaja, litt av et mellomledd som både har likheter i tomlene, hælen og knoklene rundt øyehulen! Ikke rart det tok 27 år før noen kjente igjen likhetene til menneske! For ikke snakke om forskerene som måtte studere det i 2 år før de var sikre på om det hadde betydning for evolusjonslæren!

Etter den store media-hypen har den blitt slaktet av internasjonale forskere, og Aftenposten spør treffende "The missing link» eller en pengemaskin?"

Hvis man legger godviljen veldig til kan man kanskje innbille seg at den begynner å utvikle seg til menneske. Er dette det beste evolusjonistene kan hoste opp? Forskerene og mediene er henrykket over å ha funnet "the missing link", men kan de ikke gi en ordentlig forklaring på hvorfor det er mellomledd mellom ape og menneske?

Fra Forskning.no: "Ida døde uansett momentant, og ettersom hun satt på bredden og drakk vann, ramlet hun uti og var straks utenfor rekkevidde av bakterier og nedbrytende krefter. Innsjøens spesielle geologi sørget nemlig for at bunnlagene var uten oksygen og totalt livløse – perfekte for å bevare fine detaljer......Hva er egentlig sjansene for at noe slik skal kunne skje? Hva er sjansen for at et lite apefossil skal få bli liggende uforstyrret i fosterstilling i nesten 50 millioner år?"

Jeg synes egentlig dette høres mere ut som et oppdiktet scenario for hvordan hun kan ha blitt bevart så godt. Inntraff virkelig alt dette eller ble hun begravet av syndfloden?!

Sky News reports: “Researchers say proof of this transitional species finally confirms Charles Darwin's theory of evolution,” while Attenborough commented that the missing link “is no longer missing.”
Forskning.no rapporterer: "Tidligere har forskerne bare kunnet gjette. De har funnet en tann her og en finger der, og har ikke engang visst om delene stammer fra samme individ eller art."
Først nå innrømmer evolusjonistene at bevisene har manglet. Og hva hjelper det å finne et eneste tvilsomt mellomledd når vi burde funnet de overalt hvis evolusjonen hadde funnet sted?! Det kunne heller ikke Darwin skjønne!
“As by this theory, innumerable transitional forms must have existed. Why do we not find them embedded in the crust of the earth?”
- Charles Darwin

Mere om Ida her.

5 kommentarer:

Anonym sa...

"For ikke snakke om forskerene som måtte studere det i 2 år før de var sikre på om det hadde betydning for evolusjonslæren!"

Tenk at forskere brukte 2 år på å studere noe du klarer å avfeie på 2 minutter. Du må jo være fantastisk fornøyd med deg selv og din kildekritikk!

Anonym sa...

hehe, kan ikke legge skjul på at jeg avfeier dette. Men dette kommer an på hvordan man tolker bevisene.

Anonym sa...

Hei, hvis du trodde at Ida skulle være et mellomledd mellom aper og menneske er det jo ikke så rart at du blir skuffet. Hvis du hadde vært et ærlig sannhetssøkende menneske ville du nok ha registrert at siste felles stamfar for sjimpanser og mennesker er noe sånt som 41 millioner år yngre ennn Ida. Og at det finnes en rekke fossile mellomledd mellom menneskeaper og mennesker. Men jeg oppdager stadig at kristne sjelden er interessert i naturen og fakta om denne, kun i "beviser" for sin egen tro.

Anonym sa...

"Hvis man legger godviljen veldig til kan man kanskje innbille seg at den begynner å utvikle seg til menneske. Er dette det beste evolusjonistene kan hoste opp?"
Moro at du oppfyller alle mine fordommer mot fundies som deg! Kan dere virke ikke gripe en tanke om at evolusjon er en smule mer innviklet enn at den kan forklares så enkelt? Dere avfeier konklusjoner så lett, på grunnlag av at det ikke stemmer med skriften. Hvorfor bryr du deg med vitenskap når du uansett bare er ute etter å fremme din egen "sannhet", som for øvrig er en lære om en uhyggelig og smålig gud som ikke bryr seg om gjerninger, men om tro. Jeg mister troen på menneskeheten når jeg leser slik bakstreversk og antiintellektuelt vrøvl. Heldigvis er dere marginalisert i samfunnsdebatten :)

Anonym sa...

Alle vet jo at negre er the missing link