tirsdag 25. august 2009

Ateismens håp

Hvis ateismen er sann, finnes det håp for menneskeheten på lang sikt, når store katastrofer rammer eller apokalypsen inntreffer? Jeg synes ateismens fremtidsutsikter ser dyster ut med global oppvarming, økende naturkatastrofer og ondskap på jorden. Hvis det ikke finnes en Gud som kan gripe inn vil vi vel sannsynligvis før eller siden bli truffet av en asteroide som utsletter alt liv, dø av pandemier eller naturkatastrofer. Går ikke alt mot forfall og verden går mer og mer ut av balanse? Det er jo også mulig menneskeheten greier å utslette seg selv med økende ondsdap kombinert med kjernefysiske våpen.


Alt klima og miljø-hysteriet for tiden viser kanskje hvordan menneskeheten klamrer seg til Jorda som vårt eneste håp. Men vil det ikke uansett hva vi gjør være umulig å redde Jorden og menneskeheten fra den uungåelige katastrofen?

Hvis det virker som Gud hvis han finnes har mistet kontrollen over verden stemmer ikke det. Han selv har profetert dette om endetiden:
"Og dere skal høre om kriger og rykter om kriger. Se da til at dere ikke blir skremt! For alt dette må skje, men enden er ikke ennå. For folkeslag skal reise seg mot folkeslag, og rike mot rike. Og det skal bli hungersnød, pest* og jordskjelv på forskjellige steder. Men alt dette er bare begynnelsen til veene*." - Mat 24:6-8
Dette med den potensielle Guds dom, det ondes problem osv. er en andre diskusjoner vi skal komme tilbake til senere.

Da gjenstår det å se om Gud kommer til å gjøre alle ting fullkomne, dømme verden og utslette all ondskap. Eller om vi blir rammet av den uungåelige(?) verdenskatastrofen som vil utslette hele minnet om menneskeheten.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Den 9/11 videoen er noe av det mest smakløse jeg har sett.

Behovet ditt for håp er vel egenfølt, vi andre trenger vel ikke klamre oss til det?

Anonym sa...

nei du trenger kanskje ikke noe håp hvis du har det greit nå. Men hva når/hvis katastrofene kommer?

Anonym sa...

Katastrofer skjer hele tiden. Folk flest takler det og kommer seg videre. Dør vi så dør vi, og de fleste innfinner seg med at døden også innebærer slutten på livet. Ikke alle trenger et drømmeland i skyene for å takle livets slutt.

Anonym sa...

Men hva om døden ikke er slutten på livet?, som jeg skriver mere om i dette innlegget: http://sannheten.sannheten.org/2009/03/sannheten-om-alt.html

Anonym sa...

Hvis ateismen er sann ???
Hva i all verden mener du med det ?
Ateisme er jo kun det motsatte av teisme, nemlig ingen tro. Det er jo ingen religion eller ideologi. Hverken satt i system eller opprettet for å være en vei man må gå for å oppnå noe.
Begrepet eksisterer kun fordi teisme gjør det.

Litt greit å vite hvordan man plasserer slike begrep også, så man ikke buser ut med latterlige påstander som ikke henger på greip.

Anonym sa...

Ateister har IKKE en dyster fremtidsutsikt, de er bare realistiske. Går ting galt, så går det galt. Hadde vært artig å se trynene på dere religiøse i det øyeblikket dere var døde og fant ut at det ikke var et liv etter døden (men dette er jo altså ikke mulig)

Anonym sa...

"Jeg synes ateismens fremtidsutsikter ser dyster ut med global oppvarming, økende naturkatastrofer og ondskap på jorden."
Hahaha, så oppvarming av kloden er først og fremst et slags ateistfenomen?
Dere fundamentalister er så herlig enkle i arumentasjonen! Skjønner at det er mindre forvirrende å tro på EN "sannhet" som "forklarer" alt og gir "håp". "Håpet" som du snakker om er jo bare en vanvittig egoisme og selvforherligelse; nemlig at jorden går under, dere rettroende drar til paradis, mens oss som er rasjonelle brenner i helvete. Litt av et fremtidshåp! Og dere påberoper dere toleranse og nestekjærlighet ;)