lørdag 10. oktober 2009

Trenger verden en frelser?

"I hear everyhing. You wrote that the world does'nt need a savior, but every day I hear people crying for one."
- Supermann

Mange føler seg så bra og vellykket at de ikke trenger noen frelser. Men er de rede til å møte døden og store kriser som kan ramme hvem som helst når som helst? I denne falne verden med all den ondskap og lidelser, hvordan kan vi være trygge og stole på oss selv og menneskeheten? For mange må det en katastrofe til for at de skal våkne opp og skjønne at vi er fortapt uten Gud.
Sitatet er hentet fra "Superman Returns". At verden ikke trenger noen frelser kan være enkelt å si for dem som lever et liv i sus og dus med rikdom og god karriere. Men hva med alle Supermann hører roper etter en frelser hver dag? Se på den tredje verden der folk søker etter alt mulig åndelige og religiøse greier, dette for å finne et eller annet som kan hjelpe dem ut av elendigheten. Virker som de er så desperate der at heksedoktorer og religiøse ledere kan få folk til å tro og gjøre hva som helst uansett hvor sykt det er! Nytter ikke mye å spørre døde avguder etter hjelp eller gjøre masse merkelige overtroiske ritualer.

Gud har store løfter for den som stoler på Han. Dette der den harde skjebnen og menneskehetens svakhet som ikke tar hensyn til noe, ikke har noe håp. Dette er bare noen få løfter fra Gud av mange:
"Kom til Meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, og Jeg vil gi dere hvile!" - Mat 11:28
"Frykt ikke, for Jeg er med deg. Se deg ikke rådvill omkring, for Jeg er din Gud. Jeg styrker deg, ja, Jeg hjelper deg, Jeg holder deg oppe med Min rettferds høyre hånd." - Jes 41:10
"Vær ikke bekymret for noe, men la i alle ting deres bønneemner* komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takksigelse. Og Guds fred som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og deres tanker i Kristus Jesus." Fil 4:6f
"Vår hjelp er i Herrens navn, Han som dannet himmel og jord." Sal 124:8
"Gud er vår tilflukt og styrke, en hjelp i trengsler, en hjelp som er funnet overmåte stor." Sal 46:2

1 kommentar:

Anonym sa...

"Virker som de er så desperate der at heksedoktorer og religiøse ledere kan få folk til å tro og gjøre hva som helst uansett hvor sykt det er! Nytter ikke mye å spørre døde avguder etter hjelp eller gjøre masse merkelige overtroiske ritualer."

Det blir vel din oppfatning, at det er døde avguder, og at deres ritualer er merkeligere enn kristne ritualer?

Jeg tror vi mennesker av og til lengter etter noe større enn oss, noen som kan hjelpe oss i den ytterste nød. Om det er noen der ute som kan det, tviler jeg etterhvert mer og mer på..

Tror du uheldige sjeler som er født i "den tredje verden" ville fått ett bedre liv med kristendommen?