mandag 15. februar 2010

Finn 6 feil

Det er opp til deg å finne ut hva som er rett og galt her. Alle disse religionene/verdenssynene motsetter seg hverandre. Derfor kan såklart bare en av dem være sann(eller en av de som ikke er representert her). Dette er så enkelt å forstå at dette burde være unødvendig å skrive om. Men en typisk holdning til religion idag er at alle religioner er like gode og det som er sant for meg er ikke nødvendigvis sant for deg. Mange folk leter heller etter religionen/verdenssynet som passer for dem, istedetfor å lete etter sannheten. Dette er like dumt som å tro at 3+4 er 42 for deg og 7 for meg.


Her er et utdrag fra foredrag ved Dr. William Lane Craig om religiøs relativisme.

4 kommentarer:

Mr. V sa...

Ah, men så la oss da - som du og jeg gjør - si at Kristendommen er sann. Hvilken retning har da rett? 'Prosperity' teologene påstår at alle som tror skal få masse penger og god helse, og backer det opp med bibelen. Frigjøringsteologer mener vi alle er ansvarlige for å hjepe de fattigste blant oss og backer det opp med bibelvers. Kreasjonister sier at du må tro jorden ble skapt for 6-10 000 år siden for å være sann kristen, mens flat-jord forkjemperne sier du må tro jorden er flat. Noen sier du må bi døpt som barn, andre sier du må bli døpt som voksen. Noen mener sterkt at sanne kristne er for krig mot og tortur av muslimer, andre (som meg selv) ser på det som antikristent og direkte djevelsk.
Men hvem har rett, og hvilken rettesnor kan vi bruke? Det er klart at bibelen alene ikke inneholder de svar vi leter etter siden alle disse gruppene (og mange mange fler) strides iherdig om hva den faktisk sier.

Jeg tror det viktige her er å søke Guds ord - Jesus - først. Ikke bibelen først, og så Jesus. Som Keith Green sa; En sann kristen er ikke en som går i kirken, ber eller ser ut som om han/henne har - eller faktisk har - nådegaver som helbredelse og tungetale. Nei, en sann kristen er en som er bananas for Jesus". Det er så sant som det er sagt. Mage kristne i dag setter sine egne tanker og meninger om ting så høyt at de selv tar plassen Gud skulle hatt. Arrogansen tar over og man får et lovisk og blindt forhold til kristendommen, noe som ikke er fordelaktig tror jeg. Man blir på mange måter som en fariseer.
Nei, jeg vil si: Søk FØRST Jesus. Søk Hans kjærlighet og nåde. Og så, les bibelen som et supplement til Ham. Ikke som Ham selv. For vi er ikke frelst ved bibelen, men ved den frelse bibelen forkynner; Jesus Kristus, vår Herre og Frelser.

Jarle sa...

Jesus sjølv sa: Søk fyrst Guds rike og hans rettferd, så skal de få alt det andre attpå. (Matt 6:33)

Konklusjonen om at berre éin religion kan vera sann, føreset at vi som menneske er i stand til å fatta HEILE sanninga i éin religion. Kva om sanninga (og kva er sanning, om ikkje Gud?) faktisk er så uendeleg stor og djup at vi aldri kan fatta henne fullt ut? Då er det like fullstendig opplagt at kvar religion berre kan peika på delar av sanninga. Sjølv har eg meir tru på det djupe, personlege møtet med sanninga, som det stod i ei eldre bibelomsetjing: Guds rike er inneni Eder.

Anonym sa...

Hvorfor må én av dem være sann? Hvorfor kan ikke alle være feilstlåtte febrilske forslag i søken etter en høyere mening?

Unknown sa...

Jarle, hvorfor er det avhengig av at en religion kan fatte hele sannheten?
Bibelen gir oss ikke svar på alt, men viser vel heller hvor mye større Gud er enn vår forstand!

Mener ikke at det ikke er sannhet i andre religioner/livssyn. Men der det er flere motsetninger på en gang, kan bare en av dem stemme på en gang.

Tror også mest på det dype personlige møtet med sannheten med Gud inne i oss!

Anonym, det var det jeg prøvde å forklare i artikkelen.

Vegar; bra det du skriver om Jesus først!!