fredag 15. oktober 2010

Frykter Amerika for Islam?

I Amerika er det rasende debatt om de omstridte moskeplanene på Ground Zero.
- Muslimer drepte oss under 9/11, uttalte O'Reilly
Mange mener det er respektløst for ofrene for terrorangrepet å bygge en moske der, siden muslimer drepte dem. Undersøkelse viser at 60% av amerikanerene er imot. Jeg trodde folk flest i vesten vil legge best mulig til rette for å legge til rette for muslimer, og vise respekt. Men at disse planene er SÅ kontroversielle, viser kanskje at frykten for Islam sitter inne i en stor del av befolkningen. Selv synes jeg det er vanskelig å bli klok på Islam. Jeg har ikke skjønt enda om den sanne Islam, og den riktige tolkningen av skriftene dems står for fred eller krig mot vantro.
Jeg støtter absolutt religionsfrihet, og respekterer muslimer. Men jeg vet ikke hvor mye jeg respekterer Koranen etter utdragene jeg har lest om hellig krig, uten at jeg vet hvordan de skal tolkes riktig heller. Men jeg er glad de aller fleste vestlige muslimer er snille, og tar avstand fra vold. Men jeg har også vært borti muslimer med ekstremistiske holdninger i London.
Et godt spørsmål er om Islam som religion egentlig er så fredelig og uskyldig som vi skal ha det til i vesten?

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke godt å si, jeg kjenner alt for lite til Islam.. men hvis jeg var en ekstrem islamist, og ville inn i ett land, ville nok jeg også sagt at Islam var en fin og snill religion, helt til vi var mange nok i ett land.. Har vurder å lese denne: http://www.bokkilden.no/SamboWeb/produkt.do?produktId=1266741&rom=MP

Anonym sa...

Whoppi er en av typen "Limousin liberal".
En snobbete Hollywood frøken med villa i Malibu og
privat jetfly som er "så" opptatt av å redde verden og miljøet. Rart at ikke folk ser dobbeltmoralen som gjennomsyrer Hollywood.

Anonym sa...

ehhh hvorfor skal vi vise respekt for islam når de ikke viser respekt for vestelig kultur

Anonym sa...

Hvorfor skal muslimene respektere amerikanerne, amerikanerne bygget kirker i Hiroshima og Nagasaki og de har innvandert store deler av hvor muslimer bor..

Anonym sa...

Hva er egentlig vestlig "kultur" da? Hilsen Runar.

Hogne Ormåsen sa...

Å bruke statistikk om hva "70 % av alle amerikanere mener", er kanskje ikke et spesielt godt argument all den tid de aller fleste amerikanere er kunnskapsløse, navlebeskuende, hamburgerspisende, patriotiske idioter som lider av fedme.
http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=218622

For det andre, må vi skille muslimer fra islamister, og islam fra islamisme. Så må vi spørre oss: Er det muslimer eller islamister som vil bygge moské ved Ground Zero? Var det muslimer eller islamister som kjørte to fly inn i WTC? Det er klart, islamister er også muslimer, men de aller fleste muslimer er ikke islamister.

Kaffikjelen sa...

Ein bra video om emnet: http://www.youtube.com/watch?v=RxFzFIDbKpg