lørdag 2. oktober 2010

Jesu modell for et godt lederskap

Dagfinn Høybråten får kritikk for usunn lederstil. For mere om denne saken, sjekk kommentaren til en venn i KrF. Jeg har ikke satt meg nok inne denne saken til å uttale meg, derfor vil jeg heller vise hva som er en god leder. Den som vil bli en god, respektert leder burde følge Jesu tips og forbilde om godt lederskap. Tenk å ha en sånn leder, som bryr seg:
Men Jesus kalte dem til seg og sa: «Dere vet at de som blir regnet som fyrster over folkene, undertrykker dem, og stormennene deres styrer med hard hånd. Men slik er det ikke blant dere. Den som vil bli stor blant dere, skal være deres tjener, og den som vil være først blant dere, skal være alles slave. For heller ikke Menneskesønnen er kommet for å la seg tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv som løsepenge for mange.» Mark 10,42-44
Jesus tok også på seg den nedverdigende oppgaven å vaske disiplenes føtter. 

Mere om tjenende lederstil her etter bibelsk modell.
Ha samme sinnelag og samme kjærlighet, vær ett i sjel og sinn.  Gjør ikke noe av selvhevdelse og tom ærgjerrighet, men vær ydmyke og sett de andre høyere enn dere selv. Tenk ikke bare på deres eget beste, men også på de andres.  Vis samme sinnelag som Kristus Jesus! Fil 2,2-5

16 kommentarer:

Brumle sa...

Altså kort og godt det motsatte av Høybråten? Jeg forslår at han fortsetter som leder, så kan partiet dø stille hen.

Anonym sa...

Høybråten er av samme ulla som Sponheim.Satt munnkruv på de andre profileter politikkerne
i partiet.Ovetatt styrngen 110 %.Vil styre
partiet alene .Ingen andre får slippe til.



NINNI

Anonym sa...

Dette problemet vil ikke vare lenge. Sånn som det ser ut idag så er KRF snart bare et minne.

UnoMo sa...

KrF må snart se å våkne opp og forstå at partiet ikke lenger har livets rett. I ren desperasjon forsøker de å gjøre endringer i partiets grunnfilosofi og da bør det egentlig være kroken på døra.

Uralque sa...

han blir jo ikke kalt mullah høybråten for ingenting? styrer med jernhånd. ett godt exempel er hans hændtering av røykerne. en man som høybråten, om han hadde lest biblen(hvilket jeg betviler)hadde han løst det problemet anderledes. vi alle velger venner etter intresser og sosiale ferdigheter og levemåter. en som røyker har få ikkerøyere og motsatt. så isteden for forbud burde han fremmet forslag om oppmuntrig til røykfrie resturager og barer. i dag så er det jo ikke lov å røyke pa alle utesteder... og de går bra? men om man hadde plasser for røykere og plasser for ikkerøykere, hva da? ihvertfall kunne vi selv velge og ikke som nå bli påtvunget. pga av denne mullahen vil ikke jeg noensinne velge krf. ikke under noen omstendigheter vil jeg velge ett parti som er så på tvers av det som biblen står for. frihet til å velge med ansvar, det er det biblen står for. krf står for: vi er dene barnehage tanter og vi VET hva som er best for deg derfor har DU med å gjøre som VI sier... skulle nesten tru de var besatt av demoner i det partiet?

Anonym sa...

Høybråtens lederstil er helt i tråd med det mange kristne egentlig står for og det er undertrykkelse av andre som har litt andre meninger enn det som anses å være korrekt av f.eks Høybråten.

Kvalmere folkeslag en nettopp slike kristne skal man lete lenge etter.

Enig med Brumle la Høybråten forstette slik at de partiet kan dø. Religion og politikk hører uansett ikke sammen.

Unknown sa...

>Høybråtens lederstil er helt i tråd med det mange kristne egentlig står for og det er undertrykkelse av andre som har litt andre meninger enn det som anses å være korrekt av f.eks Høybråten.<
Kanskje itråd med hva mange "kristne" står for, men ikke itråd for hva sann kristendom, Jesus og Bibelen står for.

Uralque sa...

(VGNett) Dagfinn Høybråten stiller ikke til gjenvalg ved partiets landsmøte til våren. Etter stortingsvalget i 2013 gir Dagfinn Høybråten seg helt i topp-politikken.

hipp hipp hurra, nå skal jeg sprette en øl og feire... høybråten vil bli husket men ikke savnet..

Anonym sa...

"Røykeloven"... er en befrielse, selv bruker jeg snus, og kunne i blant ønske at det ble slutt på salg og produksjon av snus, så hadde jeg ikke noe valg... måtte ha sluttet. Alkohol derimot, hadde jeg laget selv om det ble forbudt. KrF burde bli bare F, dropp Kr.

Anonym sa...

Jon Kristian Fjellestad sa...
>Høybråtens lederstil er helt i tråd med det mange kristne egentlig står for og det er undertrykkelse av andre som har litt andre meninger enn det som anses å være korrekt av f.eks Høybråten.<
Kanskje itråd med hva mange "kristne" står for, men ikke itråd for hva sann kristendom, Jesus og Bibelen står for.
------------------------

Det var nettopp dersom jeg skrev det mange kritne står for og ikke hva sann kristendom, Jesus og bibelen står for.

Unknown sa...

>Det var nettopp dersom jeg skrev det mange kritne står for og ikke hva sann kristendom, Jesus og bibelen står for. <
Ja bra du var klar over forskjellen. Hva tror egentlig du om Jesus?

Anonym sa...

Godt å høre at folk setter av tid til å lese denne bloggen- selv om de er helt uenige og har "rett på sak" eller usaklige/ikke bra argumenter ! Det er ihvertfall noe som man TENKER på; hvordan skal mennesker leve i denne tiden?

Jeg er kristen, og personlig mener jeg at du kan godt si at du ikke vil tro på Gud og Jesus- men gjør det av en GOD grunn: at det er vanskelig og kontroversielt å ta imot Jesus og leve ut troen (selv idag som for 2000 år siden!!) og ikke en DÅRLIG grunn: at krd bare er en støttekrykke for de svake, hjernevask, finnes ingen gode argumenter for Gud og den kristne tro.

Mine tanker :)
God bless!!

Unknown sa...

å takk, endelig en hyggelig kommentar her :) Ja fornekt heller kristen tro med en god grunn, enn dårlige grunner fordi du ikke tør å innse sannheten.

Anonym sa...

Kan en god grunn være at man ikke tror?

Unknown sa...

Men har du gode grunner til å ikke tro da?

Anonym sa...

Ja det har jeg. Etter å ha vært kristen i en lang årrekke, så har jeg fremdeles ingen andre grunner til å tro, enn å være trofast til hva jeg er lært opp til å tro. Jeg klarer ikke være en hykler og late som jeg tror på Gud og Jesus, og det er den enkle grunnen.

Hva er grunnen til at du ikke tror på Allah, Shiva eller andre guder? En muslim vil gjerne lure på hvilke grunner du har for å ikke tro på noe som er så selvsagt sant for dem, som bibelens Gud er for deg?