lørdag 4. september 2010

Er du redd for å dø?

TV2s Arill Riise forteller idag om når han var nær døden i snøras, og mistet broren. Dette forteller han i en dokumentar som blir sendt på TV2 19:30 ikveld. Og VG forteller om en mann som aldri trodde han skulle holde på å drukne i sin egen seng. I en annen artikkel viser TV2 hvor brått og uventet døden kan inntreffe.
– Jeg kan ikke huske at jeg hadde en sånn enorm frykt, altså. Jeg tenkte på familien min, det å ikke se dem igjen. Men tankene ble uklare etter to og en halv time, sier Anne Berit Riise.
- Det er utrolig at det ikke gikk liv, sier redningsheltene til VG.
 Er du redd for å dø, og at alt er slutt etter døden? Er du redd for å aldri se din familie og venner igjen?
Disse spørsmålene begynner å gnage i de fleste av oss når døden kommer nært innpå. Ikke rart noen sliter med dødsangst. Vi kan jo alle dø når som helst!
Foto: TV2
Og hvor grusomt er det ikke å miste noen kjære hvis man aldri vil se dem igjen? Hvilket håp kan ateismen gi oss da? Ingenting, for da er det jo ikke noe mere etter døden.

Men hvis Bibelen skulle være sannhet. Da finnes det jo fortsatt håp for oss. Hva om vi kan leve evig sammen med Gud i himmelen?
«Jeg er oppstandelsen og livet. Den som tror på meg, skal leve om han enn dør. Og hver den som lever og tror på meg, skal aldri i evighet dø. Tror du dette?» «Ja, Herre,» sier hun, «jeg tror at du er Messias, Guds Sønn, han som skal komme til verden.» 
 "For så høyt har Gud elsket verden, at han ga sin Sønn, den enbårne, for at hver den som tror på ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv."
"Mine sauer hører min røst; jeg kjenner dem, og de følger meg. Jeg gir dem evig liv. De skal aldri i evighet gå tapt, og ingen skal rive dem ut av min hånd. " -Jesus Kristus
Har du enda ikke forlatt bloggen fordi du bare synes dette er tullprat, så anbefaler jeg denne og denne siden hvis du vil vite mer. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

"Og hvor grusomt er det ikke å miste noen kjære hvis man aldri vil se dem igjen? Hvilket håp kan ateismen gi oss da? Ingenting, for da er det jo ikke noe mere etter døden."

Helt riktig. Grusomt dersom jeg mister mine kjære alt for tidlig. Helt forferdelig. Dersom "ateismen stemmer" som du hinter til, så vil man ikke se dem igjen.

Hva så da? Hvorfor skulle man være redd for å dø, dersom døden var på samme måte som før du ble født? Altså - ingenting?

Selvsagt er det en betryggende tanke å tro at man skal se sin snille bestefar igjen. Men passer ikke ordet "ønsketenkning" inn her?

Kaffikjelen sa...

Det "Father's love letter" er tullball.
Refutasjon av det finst på bloggen min.