tirsdag 28. september 2010

Hvorfor er det ikke lov å kritisere Islam?

PS: Vet ikke nok om Islam enda, men prøver allikavel å komme med et synspunkt. Men sjekk videoen om ikke annet.

Vårt Land,VG og TV2 skriver om terrorplanene Jyllands-posten pga Muhammed-karikakturen. Og nå skal de trykkes pånytt i Danmark. Utifra disse utdragene fra Islams hellige skrifter ser det ut til at Islam forbyr bilder av mennesker generelt, ikke bare av Muhammed. Så dermed burde de jo bombet alle verdens aviser?
Sahih Muslim vol.3 no.5268 (p.1160) says, "Ibn ‘Umar reported Allah’s Messenger (may peace be upon him) having said: Those who paint pictures would be punished on the Day of Resurrection and it would be said to them: Breathe soul into what you have created.
 Hvorfor kan ikke muslimer bare gjøre som kristne, som ikke gjør noe vondt mot dem som spotter Gud og Jesus? Jeg var nettopp med gruppen til Jay Smith som debatterer og evangeliserer til muslimer på Speakers Corner hver søndag. I dette utdraget fra debatten for halvannen uke siden poengterer han dette; hvordan Jesus tillater at man kristiserer og avviser ham.



Tror de radikale muslimene finner støtte i Koranen for å drepe dem som spotter/kritiserer Allah. Men Jesus sier jo at man til og med skal elske sine fiender.

22 kommentarer:

Anonym sa...

Ikke noe problem og få plass på fly til Kurdistan.Ta fram det Norske statsborgerskap.
Sett ham på første fly dit.



NN

Anonym sa...

allah wtf??!

Anonym sa...

Hvorfor strømmer det muslimer inn i Europa, flykter de fra noe, fra diktaturer, manglende menneskerettigheter, demokrati og ytringsfrihet.
Når de så kommer hit til Europa bruker de terror for å bekjempe en for oss så soleklar rettighet som ytringsfriheten. Burde ikke disse muslimske " flyktningene " flykte til et muslimsk land. Europa trenger ikke disse ytterligående islamistene.

Hogne Ormåsen sa...

Haha, dette er bare galemattias versus galemattias. :) Følelsesladd roping og mas, dette har null og niks med fornuft å gjøre.

Anonym sa...

Hva er det dette pakket har flyktet fra? Hvorfor drar dem ikke hjem der dem kom fra?

Anonym sa...

Ja, vi er altfor blåøyde. En dag smeller det i Allahs navn!! i Norge!! Et spørsmål til dere der ute: Hvem betaler for 2 høgt profilerte advokater i denne nye "terrorsaken" i Norge?? Se avisoppslag i dag,.. JEG har aldri hatt råd til de to advokat herrene, enda jeg er født og oppvokst her, godt utdannet, født 7 barn og er i full jobb!! Rart det blir "rasisme"

Anonym sa...

Ja, kristendommen har jo en 2000årig pågående historie av aksept for anderledestenkene..

Unknown sa...

>Ja, kristendommen har jo en 2000årig pågående historie av aksept for anderledestenkene..>
Ser ironien her, men de som gjør sånn tilhører ikke sann kristen tro!

Anonym sa...

Islam forbyr muslimer å være stolte i forhold til andres tro, og å unnlate å vise respekt for deres religiøse steder.
Koranen sier:
"Tal ikke nedsettende om det de tror på i stedet for Gud..." (6, 108)

Muslimer skal vise respekt for alle, også for dem som dyrker falske guder. For de er oppriktige i sin tro, og idolene er hellige for dem.

"Vi har gjort hvert folk tilfreds med sin handling (og tro). Når tiden kommer og de vender tilbake til Gud, vil Han la dem forstå det som er rett og galt (i troen)." (6, 108)
Enhver tro kan ha grunnlag i virkeligheten. Tro og overbevisning - rett eller gal - gjenspeiler livserfaring og oppdragelse. Feilaktig tro kan være uttrykk for at den det gjelder, er fanget i en livssituasjon som han eller hun ikke klarer å løfte seg ut av.

I tråd med det synet er også følgende uttalelse i Koranen:
"Gud utsletter ikke et folk for dets skadelige handlinger så lenge folketikke vet hva som er rett og galt. Folk skal dømmes ut fra nivået på sin kunnskap (om rett og galt), og Gud glemmer ikke det de gjør."
(6, 131-132)

Unknown sa...

Bra holdninger det anonym. Men hvorfor står det også i Koranen og å drepe og forfølge de vantro fx? i Sure 2,191->(eller rundt der) tror jeg det står om sånt.

Anonym sa...

Mennesker er lette å kontrollere, og tydeligvis de fleste her inne også.
Ytringsfrihet er relativt og relatert til bl.a. kultur. Hvorfor er pedofili sensurert og hva er grensen mellom porno og kunst f.eks..
Vi er i ferd med å bli mer primitive og mindre tolerante; kanskje redde også..vanskelig å finne ord.
Kanskje vi ser folk mindre i øyene i det daglige. Kanskje det er grunnen til falske meninger basert på følelser eller omvendt;) Kanskje det er et resultat av at vi ikke lever i tråd med naturen men heller tror vi er over den. Kan være så mange rare ting. Skulle ønske jeg kunne være like ignorant; det ønsker jeg virkelig! Men desverre så har jeg bodd for mange steder og kan for mange språk.
Er bare lei hele flokken. Sparer opp til å flytte på bygda. Noen som vet om steder i Norge hvor det er minimalt med meida?

Anonym sa...

TIL: Jon Kristian Fjellestad

kan du nevne en monoteistisk religion som ikke har noe enda verre enn eksempelet ditt i seg?? Kan fint finne noe verre i alle de andres bøker? Hvis du vil prøve å bli en litt mer avansert apekatt så ikke gå rundt å let etter primitive mønstre.. Mener ikke å være uhøflig; jeg liker alle mennesker uansett ;-)

Anonym sa...

Hvis Europeere/Nordmenn er så fæle (vantro hunder uten ære), hva i herrens navn vil desse Muhammedanerne her da?
Jeg ville absolutt ikke reist til et land som var så fælt!
Men jeg forstår at å få neven ned i Sareptas/Støres krukke(Statskassen) er deilig, da får man heller utstå noen vantro.
Det er bare et tidsspørsmål før vi har en selvmordsbomber her også, men APene mener vel at det er vår egen skyld for vi ikke er snille nok med muhammedanerne.
Nei vi må nok hoste opp noen hundre mill. til, for integrering,LOL

Anonym sa...

MINDCONTROL.. ikke noe større kick enn det ja. Latterlige/triste holdninger her.

Anonym sa...

fjernkontrollen sier du? under sofaen, ontopic, hvorfor klage når du spiser av norges statskasse? Kanskje de burde respektere Norge som sin Gud, eller dra tilbake dit de kom fra. helst sistnenvte, er jo ikke godt å vite at du har hatefulle mennesker boende i samme land, for er folk fullt av HAT , skjønner ikke at det er mulig

PC sa...

Sjekk, The Hour: Interview with Christopher Hitchens, God Is Not Great, How Religion Poisens Everything.(Part 1-2)

http://www.youtube.com/watch?v=fHmQZwP-cBQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=W9rGhUFJhWY

Anonym sa...

Disse folkene burde dra dit de kom fra, men det tør de ikke. Trygt å være i nord i Europa for vi har vært, NB HAR VÆRT, for godtroende. Nå må vi ta igjen. Beste måten er å ta fra disse individene pengene de mottar. Jeg har siden noen av disse innvandrene inntok Oslo først på 70 årene og bodde i Kirkeveien like ved siden av kontoret mitt følt ubehag. Da ble vi plystret på selv i Kirkeveien, før var det bare hundene som ble plystret på da. Siden den gang har vi vært "bergtatt" av disse individene. Dette er vårt land vi som er vikinger. Eller hva....

Anonym sa...

@ Jon Kristian Fjellestad
Jeg er enig at vi muslimer har represantert islam på en så dårlig måte at folk tror islam er fæl. Men lærer du om islam men en åpen hjerne/hjerte for å finne sanne relig. så vil du bli muslim selv, det garanterer jeg deg!!

"Hvorfor kan ikke muslimer bare gjøre som kristne, som ikke gjør noe vondt mot dem som spotter Gud og Jesus?"

For å være ærlig. Jeg hadde ikke sagt det der om jeg var kristen. Bare les historien. Kirken drepte til å med vitenskapsmenn.
Jeg tror at vanlig kristne eller lederne (Bush og co.) har gjort så mye fælt mot muslimer at å si kristne "elsker fiender" er latterlig.

Anonym sa...

Anonym sa...

@ Jon Kristian Fjellestad
Jeg er enig at vi muslimer har represantert islam på en så dårlig måte at folk tror islam er fæl. Men lærer du om islam men en åpen hjerne/hjerte for å finne sanne relig. så vil du bli muslim selv, det garanterer jeg deg!!

HAHAHAHAHAHAHAHA!!!!! Beklager, men i vårt sekulære samfunn der vi omsider har klart å temme kristenfolket, trur vi ikke på årtusen gamle eventyr lenger....

Anonym sa...

"For å være ærlig. Jeg hadde ikke sagt det der om jeg var kristen. Bare les historien. Kirken drepte til å med vitenskapsmenn.
Jeg tror at vanlig kristne eller lederne (Bush og co.) har gjort så mye fælt mot muslimer at å si kristne "elsker fiender" er latterlig"

hvis du da er så misfornøyd med måten muslimer blir behandlet på her i norge så ser jeg ikke noen annen hjelp en at dere drar tilbake, beste for alle parter.

Anonym sa...

Ikke alle land i midtøsten er tilbakestående land med primitivt kultur og ekstremiste muslimer.
Har nylig kommet tilbake fra Iran. Før reisen trodde noen helt annet om dette landet men fikk meg en skikkelig overraskelse.
Bare se selv...
http://www.youtube.com/watch?v=WKQ7TBzARqs&feature=related

Anonym sa...

FAEN SÅ DUMME NORDMENN!! dere tar utlendinger,fordi dere ikke gidder å jobbe,80% dere er feite slasker som jobber men gjør faen ikke en dritt,sykmeldte osv.. det er innvandrere som jobber hardt,de har flere jobber og aldri fravær. gå les statestikken deres,dere klarer faen ikke å føde barn engang,vi må hjelpe deres mødre med alt.ikke rart dere har blitt avhengig av oss. dere er en gjeng sauer som aldri vil klare dere selv. vi som har bygget norges velstand,irak hjalp dere med oljen. uten oss ville dere sultet hjel,slik dere gjorde for 150 år siden .dere stakk til usa. vær takknemlige ,for at vi har bygget norge.uten oss vil norge kollapse. ikke rart vi blir flere i norge, DET ER DERE SOM TAR OSS IMOT PGA DERE TRENGER ARBEIDSKRAFT!!!!!