mandag 6. september 2010

"Why won't God heal amputees?"

VG melder idag om en stakkars mann som måtte amputere føttene og 8 fingre, muligens pga feildiagnostisering som han nå har fått erstatning for. Det er utrolig trist, og en stor krise når sånne ting skjer. Men er alt håp ute etter en så kritisk skade? Og finnes det noe håp for uhelbredelige(medisinsk) mennesker om å fungere normalt igjen?

Hva om Gud a.k.a. Jesus lever, og vil hjelpe oss gjennom alle våre problemer? Her er noen vitnesbyrd fra mennesker som mener Gud har helbredet dem fra sånne kritiske skader(videoene nedenfor). De fleste av dere vil sikkert hevde dette bare er juks. Men hvorfor skulle så mange mennesker hevde de har blitt helbredet hvis de ikke blir det? Hva har man å tjene på det? Hvordan kan placebo-effekt få lamme til å gå, og bein vokse ut?
Over hele verden er det utallige mennesker som hevder de blir helbredet av Gud gjennom bønn. Hva er det som får så mange mennesker til å tro Gud har gjort mirakler for dem, hvis det ikke virkelig skjer?


"Why won't God heal amputees?" er et klassisk spørsmål mot Gud. Men i Lukas 22:50-51 så gjør Gud a.k.a. Jesus nettopp dette: "Og en av dem hogg etter øversteprestens tjener og kuttet av ham det høyre øret. Men Jesus sa: «La det være med det!» Og han rørte ved tjenerens øre og leget ham." Og hvordan kan ateister som stiller dette spørsmålet vite at dette ikke skjer?

Jeg tror Gud fortsatt gjør mirakler på samme måte som i Bibelen. Hvis Gud a.k.a. Jesus finnes, så bryr han seg om oss og har ikke forlatt menneskeheten. Selvom det kan virke sånn hvis vi ikke søker Gud oppriktig.
Er du syk eller skadet og ønsker å bli helbredet, så gjerne be til Gud selv, spør en kristen om å be for deg eller send meg melding. Jeg har selv vært med å be for mennesker som Gud momentant har helbredet fra sykdommer og skader!


Anbefaler deg sterkt å se disse videoene, jeg blir helt rørt. Har Gud helbredet deg?, fortell i kommentarfeltet nederst! For mere informasjon om Gud sjekk ut denne linken.
 
Mann begynner å se gjennom glassøye, og amputerte bein begynner å vokse ut.

Rullestolsittende mann begynner å løpe!

Bein vokser ut.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Samtidig kan man da spørre, tror du på at flyvende talekner har besøkt jorda og utført eksprimenter? tror du på kornsirkler? Tror du at ved å ta jomfrudommen på en ung kvinne kan du bli kvitt AIDS? Dette er for å sette din påstand helt på kanten, og det er ikke tvil om at det er mirakler der ute, MEN! Som kristen, vil jeg si at mange av disse kannalene har en uheldig bivirkning, med å mane fram pengegriske mennesker, samt å gi mange gode kristene usanne håp om at de alltid vil bli gitt svaret ja, og en handling bare de vil det. Man skal ikke slutte å tro, man skal våge å håpe, men slik vist her, knuser fler kristene og driver de til synd enn å hjelpe de.

PC sa...

Sjekk, The Hour: Interview with Christopher Hitchens,God Is Not Great, How Religion Poisens Everything. (1-2)

http://www.youtube.com/watch?v=fHmQZwP-cBQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=W9rGhUFJhWY&feature=related


Christopher Hitchens - Religion Illustrated 1 of 2

http://www.youtube.com/watch?v=CEFhEFbVcWE&feature=PlayList&p=41FF5C91A7882423&index=0&playnext=1

http://www.youtube.com/watch?v=KgN8MkNHxJM&feature=related

Hogne Ormåsen sa...

Jeg må bare kommentere den første videoen først.. har ikke en gang sett den ferdig, men jeg merker jeg blir irritert over et så totalt uvitenskapelig, hoiete og følelsesladd maseprogram. De forsøker å skape en massesuggesjon. Totalt uvitenskapelig. Tester de om han faktisk kan se? Annet enn å vinke litt med hånda foran øyet hans? Intervjuer de professorer i medisin og spør om det kan skje at synet kommer tilbake hvis en først er blitt blind? Lar de denne personen fortelle detaljert om hva som har skjedd med han? Neinei, de bare MASER OG HOIER for å få folk MED.. aaah, jeg blir så irritert.

Unknown sa...

hehe Hogne, skjønner kritikken din. Og som du som ikke tror på Gud, og dermed undere er umulig, så må du jo bare finne andre forklaringer på mirakler.
Men for meg som tror på Gud, er det jo fornuftig å tro at han også kan gjøre mirakler.

Hogne Ormåsen sa...

Til den første videoen:
Allerede før han kom dit, kunne han se gjennom glassøyet. Allerede før han kom dit, følte han noe i beina. Han sier vel i praksis at protesene hans føles trange, at han føler at beina vokser og at han kan se lys og skygge gjennom et glassøye. Han påstår at han kan peke på sår på kneet som "beviser" at beinet har vokst. Ser vi noe før/etter bilde av dette? Eller SER vi at beinet vokser? Jeg ser ikke det, ser du det, Jon Kristian?

Det synes også tydelig at han har vært hos legen sin og fått vite at han kommer til å få se igjen. Synet kan faktisk helbrede seg selv, eller man kan gjøre operasjoner for å få tilbake synet. Operasjoner er basert på vitenskap om hva som virker, og ikke på bønn til Gud. Hvis man visste at det var mulig å helbrede folk, hvorfor da operere folk i det hele tatt? Da kunne jo bare alle sykehus "operere" folk med håndspåleggelse og bønn?

Jeg blir så provosert av at noen virkelig vil bedra seg selv til å tro på noe så dumt.. huff.

Hogne Ormåsen sa...

Video nr. 2: Han har ikke kunnet gå på to måneder.. altså åtte uker. Var han født lam? Nei. Sier han noe om prognosene for sykdommen uten bønn? Nei. Ser vi i det hele tatt at han satt i rullestolen? Nei. Fikk vi se hva han klarte og ikke klarte for en halvtime siden? Nei. Har vi en doktor til stede som kan si noe om sykdommen hans? Nei. Er det da like sannsynlig at han hadde klart å gå uten bønn, hvis han bare ønsket og trodde sterkt nok på det? Ja, det er det. Kan vi da bruke dette som bevis på noe som helst? Nei.

Unknown sa...

Ja man kan ikke se det skjer noe der og da på den første videoen nei. Men i den andre er det en som kan gå igjen, og den 3. for kort bein som vokser ut.

"Synet kan faktisk helbrede seg selv"
Uten øyeball? (glassøye)

Men du kan vel alltid finne en annen forklaring hvis du ikke vil tro på Gud og at Han gjør mirakler. Men det er hvertfall fornuftig å tro for meg som tror på Gud og har sett folk bli helbredet selv.

milmo sa...

Jon Kristian, med unntak av leveren så kan ikke mennesker vokse nye funskjonelle kroppsdeler som har blitt ødelagt. "Mirakler" skjer hver dag, men de blir aldri bevitnet av ikke-religiøse eller bevist, litt merkelig og beleilig ikke sant?

At noen stiller i en video og sier de har blitt helbredet beviser jo ingenting, en selvreferende kilde, som og inkluderer bibelen er helt ubrukelig for å fastslå noe som helst. Dersom du brekker beina og kan velge mellom sykehus og bønn tror jeg du velger sykehus, som 99.99% av oss. Det hadde vel strengt tatt ikke finnes en eneste krøpling i verden dersom bibelen har rett.

"Hvordan kan placebo-effekt få lamme til å gå, og bein vokse ut?" Svaret er såre enkelt, det skjer ikke. Jeg kan ikke motbevise det selvfølgelig, men det finnes ikke ett eneste menneske som kan bevise det heller, derfor må man trekke konklusjonen at det ikke er mulig.

Hogne Ormåsen sa...

Video nr. 3: Hvis dette var virkelig helbredelse og at beinet faktisk vokste, hvorfor er man ikke interessert i å dokumentere dette vitenskapelig? Hvordan gjør man det? Jo, for eksempel ved å få en fullstendig legesjekk av kroppen FØR bønnen (hvor man måler skjelettet, skriver ned en fullstendig oversikt over problemet de forsøker å helbrede osv), helst av flere ulike doktorer som selvfølgelig ikke har noen som helst tilknytning til de som skal be for denne dama. Etter bønnen og denne videoen hvor beinet tilsynelatende ser ut til å vokse (selv om han riktignok bare filmer helt nederst på beinet, så vi ikke ser om hun sitter rolig og ikke rett og slett bidrar litt selv) tar man en fullstendig legesjekk av flere uavhengige leger i etterkant.

Hvorfor kan du ikke vise oss en eneste video hvor de har tatt en så grundig gjennomgang av temaet helbredelse, hvis du er opptatt av å overbevise oss om at dette faktisk skjer på ordentlig? Jeg kan fortelle deg hvorfor: Fordi helbredelse enten er synsbedrag eller helt naturlige helbredelsesprosesser. Kroppen helbreder seg jo selv. Hvis du kutter deg i fingere, vil faktisk såret gro. Det kan forklares vitenskapelig. Det er ikke Gud som helbreder oss når vi har kuttet oss i fingeren. Like lite er det Gud som helbreder oss når vi blir friske ellers i livet.

Anonym sa...

VÆR SÅ SNIL Jon Kristian. Liker du å la deg lure? Se nå på den siste videoen, spol fram til ca 1:20, og følt med hva som skjer 1:27. Når beinet vokser ut, sitter hun helt totalt i ro. Så stopper de videoen, tydelig. Og begynner opptak igjen når hun skal til å reise seg.

Kan det være de stoppet opptaket for å ta ut en stokk kanskje?

PLEASE, du blir lurt her. Vær snill med deg selv, ikke tro på slikt humbug. Effektene er jo til og med elendige :)

Unknown sa...

Skal si fra hvis jeg finner en ordentlig dokumentert helbredelse.
Men jeg skjønner dette er vanskelig å tro på, mange tror vel ikke på det før de opplever det selv. Jeg har selv vært med å be for folk på gata som bare tror vi tuller når vi spør om vi kan be for sykdommen eller skaden dems, men så blir de plutselig fullstendig forbløffet over at de faktisk blir helbredet! Dere skulle sett de ansiktsuttrykkene, av folk som blir helbredet som bare trodde det var tull.

For meg er det fornuftig å tro på helbredelse når jeg først tror på Gud, og har sett det mange ganger selv. Men for dem som ikke tror på Gud er mirakler umulig, og det må derfor finnes andre forklaringer. Selvom jeg tror mange helbredelser ikke går an å bortforklare, men kommer ikke noe lenger når jeg ikke kan dokumentere det ordentlig.

Anonym sa...

Jeg venter i spenning (egentlig ikke) på en faktisk veldokumentert video som ikke kan bortforklares :)

Det at disse tre videoene er dine "top tre" beviser på helbredelse sier jammen sitt. Dersom helbredelser ble gjort i stort antall daglig, så ville vi hatt flere. Sånn er det bare, og dersom du slutter å lure deg selv, så vil du se det også :)

Hva blir de stort sett helbredet for? Allergi? Hoste? Kanskje de blir så overrasket at de slutter å nyse litt?

Noterer du ned navn og nummer til de du helbreder, så du kan ta en Luksusfellen på dem, og kontakte dem etter en måned for å høre om alt fortsatt er på stell? Eller tør du ikke selv oppdage hvor mange som faktisk ikke ble helbredet?